Konfitura z owoców dzikiej róży BIO
Opis
Konfitura z owoców dzikiej róży
BIO
Domowa konfitura z dzikiej róży, rosnących licznie na naszych polach i w sadzie. Czysta ekologcznie przestrzeń gwarantuje zdrowe owoce bez chemii i zanieczyszczeń. Nie stosujemy żadnych oprysków i nawozów. Wiele osób pamięta i zna smak konfitur przyrządzanych według domowych receptur. Są wyjątkowe i wyróżnia je zupełnie inny smak niż tych, które można znaleźć w sklepach. Nasza Bio konfitura z owoców dzikiej róży sprawi, że wszystkie wspomnienia wspaniałych smaków powrócą. Ma naturalny, bezpieczny skład i doskonałą recepturę. Owoce dzikiej róży wzmacniają odporność, działają przeciwzapalnie i mają bogaty skład. Balans pomiędzy słodyczą a kwaskowością owoców zachowaliśmy dodając ciut cukru trzcinowego. Ręcznie zbierane , mozolnie obierane i przecierana a potem długo ważone w miedzianym rondlu według starego przepisu. Powolny proces. By konfitura na długo zachowały swoje właściwości poddajemy ją procesowi pasteryzacji.
Świetny dodatek do kanapek, naleśników, herbaty wypieków, lodów, serów .Owoce róży naturalnie zawierają witaminę C, która pozytywnie wpływa na system odpornościowy
Wartości odżywcze w 100 g: WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 989 kJ / 233,3 kcal Tłuszcz: < 0,3 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g; Węglowodany: 54,3 g; w tym cukry: 47,8 g; Białko: 0,8 g; Sól: < 0,1 g
Przechowuj konfiturę w suchym i ciemnym miejscu a po otwarciu , zanim opróżnisz cały słoiczek odkładaj do lodówki, choć nie potrwa to pewnie długo :)