Powidła śliwkowe
Opis
POWIDŁA ŚLIWKOWE
ŚLIWKA WĘGIERKA
Domowe powidła ze śliw węgierek starych odmian rosnących w naszym sadzie. Ręcznie zbierana i długo ważone w miedzianym rondlu według starego przepisu. Powolny proces wysmażania śliwek nadaje powidłom odpowiedniej słodyczy przełamanej naturalną kwasowością. w składzie znajdziesz jedynie śliwki prosto z naszego sadu rosnące bez grama oprysków i chemii, samo zdrowie. By powidła na długo zachowały swoje właściwości poddajemy je procesowi pasteryzacji.
Świetny dodatek do kanapek, wypieków
Wartości odżywcze : Wartość energetyczna 413 kJ (99 kcal), tłuszcz 0,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g, węglowodany 24 g, w tym cukry 21 g, białko 0,6 g, sól 0 g
Przechowuj powidła w suchym i ciemnym miejscu a po otwarciu , zanim opróżnisz cały słoiczek odkładaj do lodówki, choc nie potrwa to pewnie długo :)